Szolgáltató egységek  --  Kari könyvtár  --  Bemutatkozás

Ismertető

Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar közel 70 éves története nem lehet teljes a könyvtár története nélkül. Működését az intézmény történetének igen korai szakaszában, 1938-ban kezdte meg. Létrehozásától kezdve alapvető feladata az anyaintézmény céljai megvalósításának segítése. A könyvtár ebből következően ugyanúgy fejlődött, ahogy az oktatási intézmény, amely a könyvtár szolgáltatásait igényelte.

A Könyvtár jellegét tekintve korlátozottan nyilvános felsőoktatási könyvtár és szakkönyvtár. Feladatköre az intézmény oktatóinak, hallgatóinak ellátása az oktatáshoz, tanuláshoz, kutatáshoz és más szakmai tevékenységhez szükséges információkkal.


A Kari Könyvtár 115 m2-en, 3 nagy helyiségben kínál a hallgatóknak nyugodt légkört a tanuláshoz és az önálló kutatómunkához. Az előtérben történik a beiratkozás, a kiválasztott könyvek kikölcsönzése, valamint itt található a kézikönyvtár állománya, amely nem kölcsönözhető. Ez a gyűjtemény egyedi példányok mellett a gyakran kikölcsönzött és ezért nehezebben hozzáférhető könyvekből tartalmaz egy-egy példányt. A Kar a szegedi felsőoktatásban csaknem egyedülálló módon igyekszik biztosítani hallgatóinak teljes jegyzet-és tankönyvellátását, így egyes szakok és évfolyamok bizonyos tan-könyveket az adott kurzus teljes idejére kikölcsönözhetnek. Ezek a tankönyvek a kölcsönzés megkönnyítése végett más tankönyvektől elkülönítve szintén a kölcsönző-térben kaptak helyet. A könyvtárlátogató a 30 férőhelyes olvasóteremben, kellemes környezetben tanulhat vizsgáira, készíthet referátumot vagy olvasgathat érdeklődésének megfelelően. Ebben segíthet a kézi-könyvtár anyagán túl - amely az olvasóteremben szótárakat, kézikönyveket és évkönyveket gyűjt - a fizioterápia tárgykörébe tartozó angol és német nyelvű szakkönyvek. Az olvasóterem folyóirat-olvasó részében 4 angol, valamint közel 40 magyar nyelvű folyóirat közül válogathat. A Könyvtár legbelső helyiségében helyet foglaló, közel 15.000 kötetnyi dokumentumból álló szabadpolcos állomány, valamint a könyvtár folyóirat archívuma szabadon böngészhető. A keresést megkönnyíti a szakterületenként történő csoportosítás, az eligazodást a különböző feliratok segítik. Ezen felül a Könyvtár jelentős angol nyelvű ápolástan szakirodalommal is rendelkezik, amely szintén itt kapott helyet.


Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar felújított és jól felszerelt könyvtára minden kedves látogatónak hasznos időtöltést kíván.

Kep_013_230x154.png

Legolvasottabb

Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar

Rendezvénynaptár *

    Címkefelhő